Cleveland Spin 3,00/10-35

Cleveland Spin 3,00/10-35
Gyártó: YAD
Cikkszám: 1009-302
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 16,200 Ft.
Db:  

Cleveland Spin: A YAD legendás pergető botcsaládja, amely meghódította az egész világot!

Adatai:

 • Hosszúság: 3,00 m
 • Dobósúly: 10-35 g
 • Szállítási hossz: 1,55 m
 • Önsúly: 230 g
 • Két részes, Put-Over toldású pergető bot
 • IMX8-Carbon mikroszál szerkezet
 • Kéttalpas, háromlábas SIC gyűrűk
 • Minőségi Top borított SIC spiccgyűrű
 • Portugál parafa nyél, parafa záróvég
 • Fémhüvelyes, betétes orsószorító
 • Karctűrő, UV fényálló epoxy gyanta borítás

A Cleveland Spin Heavy botcsalád szinte a YAD cég megindulása óta jelen van a választékban. Tehát 1990 óta megtalálhatjuk, mint a kifejezetten nagy testű ragadozó halak - harcsa - pergető pálcájaként. Az eltelt - közel emberöltőnyi - idő alatt a tervezők mindig ügyeltek arra, hogy a kor technikai vivmányai, technológiai újításai bekerüljenek a Cleveland botok tulajdonságai közé. A vezető tervezővel felidézett kezdetek során ennél a botcsaládnál alkalmazták először a fajlagosan vastag blank fal, és - a már általánossá vált YAD technológiát - a nagy mértékű mángorló nyomást. Az eredmény - ma már tudjuk - egy megbízható, terhelhető blank lett, amely kitűnően elviseli a horgászsportban normálisan jelentkező olykor extrém igénybevételeket.

Ez a Cleveland bot, a 3,00 m-es, 10/30 g-os paraméterek miatt kisebb testű ragadozó halak pergetéséhez is ajánlott. Nézzük sorjában, hogy mit is kapunk a YAD-tól, ha egy Cleveland Spin-t választunk. Említettük az átlagostól vastagabb blank falat, amely minden Cleveland egyik biztos ismérve. De ez egyáltalán nem jelent önsúly növekedést! A végeredményt is megtapasztalhatjuk, ha kézbe vesszük. Könnyűnek fogjuk érezni a Clevelandot, és a hajlítási teszt próbák alatt viszont nagyon erősnek! A Put-Over toldat Kevlar-Carbon erősítést kapott, amely arra is jó, hogy a botot könnyebben tudjuk össze- és szétszedni.

A minőségi SIC gyűrűk jó kontaktot biztosítanak a két részes alap blankekkel. A Top borított SIC spicc gyűrű sem "tegnap" került a helyére, és okkal! A finom rétegű rugalmas karctűrő epoxy gyanta az egész bottestet beborítja, így a Nap UV-B sugarai nem árthatnak a terhelést viselő felületeknek. Ezt akkor értékelnénk igazán, ha kezünkbe kerülne egy-egy nyolc-tíz évnél "korosabb" Cleveland. Kicsit kevésbé csillog a bottestje egy ilyen veteránnak, de a borítás teljesen "egyben van"! 

Érdekes tapasztalatként hozzuk fel azt az esetet, mikor egy régebbi beszerzésű Cleveland felső tagját elvesztette egy sporttársunk. A napjainkban legyártott új felső tag pedig "kottyanás" és szorulás mentesen illeszkedett a régi alsó tagra. Az öröme leírhatatlan volt, annyira szívéhez nőtt a ZÖLD pálca. Az alkatrész pótlás soha nem volt probléma a YAD-nál, mert ugye a horgász élet produkál "fura" szituációkat. A Cleveland-al csak egy gond van, több hosszban és különböző módszerekhez gyártják. Érdemes belekezdeni a gyűjtögetésbe!

Írjon vélemény

Értékelés: Rossz
Írja be az ellenőrző kódot:

Akciós termékek