Kansas Spin 2,70/50-180

Kansas Spin 2,70/50-180
Gyártó: YAD
Cikkszám: 1025-270
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 24,400 Ft.
Db:  

Kansas Spin Heavy: A YAD legendás pergető botcsaládja, amely sokak szerint a megismertebb YAD bot Európában!

Adatai:

 • Hosszúság: 2,70 m
 • Dobósúly: 50-180 g
 • Szállítási hossz: 1,40m
 • Önsúly: 275 g
 • Két részes, Put-In toldású pergető bot
 • IMX8-Carbon mikroszál szerkezet
 • Soft -Carbon spicctag
 • Kéttalpas, háromlábas Titanium SIC gyűrűk
 • Minőségi Top borított SIC spiccgyűrű
 • Portugál parafa nyél, parafa záróvég
 • Fémhüvelyes, betétes orsószorító
 • Karctűrő, UV fényálló epoxy gyanta borítás

A Kansas Spin Heavy botcsalád szinte a YAD cég megindulása óta, az elsők között van jelen a választékban. Tehát 1990 óta megtalálhatjuk, mint a kifejezetten nagy testű ragadozó halak - harcsa - pergető pálcájaként. Az eltelt - közel emberöltőnyi - idő alatt a tervezők mindig ügyeltek arra, hogy a kor technikai vivmányai, technológiai újításai bekerüljenek a Kansas botok tulajdonságai közé. A vezető tervezővel felidézett kezdetek során ennél a botcsaládnál alkalmazták először a fajlagosan vastag blank fal, és - a már általánossá vált YAD technológiát - a nagy mértékű mángorló nyomást. Az eredmény - ma már tudjuk - egy megbízható, terhelhető blank lett, amely kitűnően elviseli a horgászsportban normálisan jelentkező olykor extrém igénybevételeket. A Kansas -nak van azonban egy olyan tulajdonsága, amely teljesen egyedül állóvá teszi a harcsa pergető botok között! Az elasztikus alakváltozásra képes elemi Soft-Carbon spicc élénk - az alap blank szinétől eltérő - piros színe mutatja "magát"!

Nézzük sorjában, hogy mit is kapunk a YAD-tól, ha egy Kansas Spin Heavy-t választunk. Említettük az átlagostól vastagabb blank falat, amely minden Kansas egyik biztos ismérve. De ez egyáltalán nem jelent önsúly növekedést! A végeredményt is megtapasztalhatjuk, ha kézbe vesszük. Könnyűnek fogjuk érezni a Kansast, és a hajlítási teszt próbák alatt viszont nagyon erősnek! A Put-In toldat Kevlar-Carbon erősítést kapott, amely arra is jó, hogy a botot könnyebben tudjuk össze- és szétszedni.

A minőségi SIC gyűrűk jó kontaktot biztosítanak a két részes alap blankekkel. A Top borított SIC spicc gyűrű sem "tegnap" került a helyére, és okkal! A finom rétegű rugalmas karctűrő epoxy gyanta az egész bottestet beborítja, így a Nap UV-B sugarai nem árthatnak a terhelést viselő felületeknek. Ezt akkor értékelnénk igazán, ha kezünkbe kerülne egy-egy nyolc-tíz évnél "korosabb" Kansas. Kicsit kevésbé csillog a bottestje egy ilyen veteránnak, de a borítás teljesen "egyben van"! 

A Kansas nemcsak harcsa pergetésre való, hanem az elasztikus Soft-Carbon spicce miatt egészen finom horgász módszerekhez is . Érdekes tapasztalatként hozzuk fel a tiszai márnázást, amihez - mint tudjuk - elengedhetetlen egy finom, puha spicc. Ennek a kritériumnak 100%-ig megfelel a Kansas spicce, amely azonban csak egy "darabig" engedi hajlítani magát. Próbáljuk ki, hogy milyen finoman lehet "pengetgetni" ezt az elasztikus mozgásra képes spiccet. Egy ponton azonban megáll az alakváltozás, és a spicc az alatta lévő felsőtag résznek, majd az alsó tagnak közvetíti egy-egy nagyobb hal ellenállásából adódó hajlító nyomatékot. Ez a segítség "dukál" is egy olyan horgásznak aki YAD Kansas-ra "adta a fejét". 

Érdekes, - és kicsit durvának tűnő alakváltozást - szemléltető tesztnek vetik alá a Kansas-t hozzá értő szakképzett horgászbolti eladók. A spicc ugyanis képes a terhetés során "S" alakot is elviselni, amely egy terheléses tesztnél egészen megdöbbentő látványt képes okozni. Ilyen természetesen soha nem fordulhat elő a vízparton, vagy egy csónakban velünk, tehát pusztán az anyagban rejlő energiatartalékok meglétére utal! A Kansas-al csak egy gond van, több hosszban gyártják. Érdemes belekezdeni a gyűjtögetésbe!

 

Írjon vélemény

Értékelés: Rossz
Írja be az ellenőrző kódot:

Akciós termékek