Világító waggler úszó - lítium LED elemes - 6g

Világító waggler úszó - lítium LED elemes - 6g
Gyártó: YAD
Cikkszám: 6004-6
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,590 Ft.
Db:  

Egy megbízható litium LED-es világító úszó a YAD-tól!

Adatok:

  • Mérete: 6g
  • 1 db készlet tartalma: 1 db úszó test + 1 db LED-es antenna + 2 db 3V-os litium LED (amelyből az egyik tartalék!)
  • Az úszó 1 db lítium LED -es elemmel működik!
  • Könnyű az összeállítása
  • A litium LED elemet az antennába kell helyezni, megfelelő pozícióban azonnal világít az úszó!
  • A LED elemet megfordítva nem világít az úszó, hanem a LED elemet tárolja
  • 1 db 3 V-os litium LED elem élettartama kb. 90 óra
  • A lítium LED elem külön is megrendelhető a webshopban!

 Írd meg, készíts fotókat, küldd el: Én így használom a YAD lítium LED-es világító úszómat!”

Az idén is számítunk az éjszakai úszózást kedvelő és gyakorló, a YAD lítium LED-es világító úszókat szerető sporttársaink írásaira, és fotóira. Ezért várjuk a tapasztalatokat!

Már eltelt egy-két hét a YAD lítium LED-es világító úszó tesztjeinek megjelenése...

YAD lítium LED-es világító úszó akcióban – kora este és…

....és éjszakai forgatása óta, és azóta kaptunk jó néhány érdeklődő emailt

….az éjszakai forgatáson : http://www.youtube.com/watch?v=Zp3VCma_TdU

A YAD lítium LED-es waggler/slider úszó

A YAD lítium LED-es waggler/slider úszó

Írjátok meg, fotózzátok le, gyűjtsétek össze a tapasztalataitokat! Olvassuk együtt a www.fhmag.hu és a www.idokep.hu/horgasz oldalon. Ebben mind a 14 -féle – waggler, hagyományos keszegező, pontyozó és csukázó – LED-es YAD világító úszó részt vehet, így szinte valamennyi halfajunk éjszakai úszós horgászmódszere egyformán szerepet kaphat!

Mind a 14 -féle – waggler, hagyományos keszegező, pontyozó és csukázó – LED-es YAD világító úszó részt vehet a cikkpályázatban, így szinte valamennyi halfajunk éjszakai úszós horgászmódszere egyformán szerepet kaphat!

Mind a 14 -féle – waggler, hagyományos keszegező, pontyozó és csukázó – LED-es YAD világító úszó részt vehet a cikkpályázatban, így szinte valamennyi halfajunk éjszakai úszós horgászmódszere egyformán szerepet kaphat!

assa

Szeretnénk, ha minél többen kipróbálhatnák a YAD lítium LED-es világító úszót!

IMG_2915-700x525

Ha az úszó vásárlással, vagy a szállítással kapcsolatban bármilyen kérdés van, kérjük hívja a 06-20-442-7019 számot, vagy írjon nekünk az info@fhmag.hu címre.

A YAD lítium LED-es 6 grammos úszó így működött egy tavalyi éjszakai matchezésen. Különösen ajánljuk a 10:00 perctől történt eseményeket! Jó szórakozást!

http://www.youtube.com/watch?v=Zp3VCma_TdU  

yad-1

( szöveg és képek: HAZAI HORGÁSZ )

Teszt-1: YAD – Világító, lítium LED-es waggler úszó

Dübörög” a nyári forróság, és ez bizony komoly akadálya lehet egy jó kis matchezésnek. Bármennyire felkészül az ember egy 35-38 fokos „megmérettetésre”, a végeredmény mindig kétesélyes. Nemrégen magam is kísérletet tettem egy egész napos wagglerezésre, de végül feladtam az esernyő alóli pecát.

Sebaj! Majd változtatok az időintervallum kiválasztásában, és legközelebb a késő délutáni indulást preferálom – gondoltam. Este 9-ig, 10-ig is kint fogok maradni, hiszen vannak star-light patronos úszóim! – úgyis régen próbáltam ezt a műfajt. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy az esti wagglerezéshez egy tasak világító patront sem fogok felbontani. Még a tervezett horgásznap előtt ugyanis a YAD-tól megérkeztek a lítium LED-es, világító waggler úszók, így kézen fekvő volt, hogy élesben fogom kipróbálni őket ( www.ehorgasz.hu és www.horgaszkiraly.hu ). 

Még a tervezett horgásznap előtt a YAD-tól megérkeztek a lítium LED-es, világító waggler úszók

Még a tervezett horgásznap előtt a YAD-tól megérkeztek a lítium LED-es, világító waggler úszók

Persze nem bírtam ki, hogy még otthon ki ne bontsak egyet. Az alapos tanulmányozás után rájöttem, hogy a német gyártó nem találta fel a spanyol viaszt. Hiszen hasonló szisztémájú, nagyobb méretű úszót láttam már más forgalmazónál, sőt az én dobozomban is volt egy. Akkor hol lehet a különbség? Miért lett „újra melegítve” a régi szisztéma? Ekkor beugrott néhány bosszantó dolog a korábbi típusoknál. Azok eléggé nagy méretűek voltak, mert kellett a hely az elektromos „kütyüknek”. Össze is kellett tolni a részeiket, de a rögzítés a használat során – különösen a nagyobb dobásoknál – lassan megadta magát. A legnagyobb gondom viszont mégis csak az volt velük, hogy a világítás csak néhány órás éjszakai pecát „engedélyezett”, mert annyira volt elég a cucc. Ez akkor elvette kicsit a kedvemet a témától, és visszatértem a világító patronos típusokhoz.

A múlt felidézése helyett azonban most inkább nézzük sorjában, hogy mit is kapunk a YAD-tól ha világító, lítium LED-es 8 grammos waggler úszót szeretnénk!

A múlt felidézése helyett azonban most inkább nézzük sorjában, hogy mit is kapunk a YAD-tól ha világító, lítium LED-es 8 grammos waggler úszót szeretnénk!

A múlt felidézése helyett azonban most inkább nézzük sorjában, hogy mit is kapunk a YAD-tól ha világító, lítium LED-es 6 grammos waggler úszót szeretnénk!Az úszós szett egy cell-dobozban kapott helyett: 1 db úszótest + 1 db LED-es antenna + 2 db 3V-os lítium LED elem. Ez utóbbiakból csak egy darab kell az úszó működéséhez, a másik elem tartalék. Ez szimpatikus, hiszen ha gond van, akkor ahogy a régi nóta mondja: „van másik!” Az összeszerelés sem bonyolult: Ha a lítium elemet a tűs felével az úszótest felé helyezzük el az antennában, akkor nem világít az úszónk.

Ha a lítium elemet a tűs felével az úszótest felé helyezzük el az antennában, akkor nem világít az úszónk. Ilyenkor csupán az elem tároló pozíciót „veszi fel”!

Ha a lítium elemet a tűs felével az úszótest felé helyezzük el az antennában, akkor nem világít az úszónk

Ilyenkor csupán az elem tároló pozíciót „veszi fel”!

Ilyenkor csupán az elem tároló pozíciót „veszi fel”!

Ilyenkor csupán az elem tároló pozíciót „veszi fel”. Ha a lítium elemet az előzőhöz képest fordítva – azaz a tűs végénél – dugjuk az antennába, akkor az azonnal világítani fog! Ezután az antennát egy mozdulattal rögzíthetjük az úszótesthez. Ekkor a lítium elem besüllyed az úszótestben kialakított zárt csőbe!

Ha a lítium elemet – a tűs végénél – beledugjuk az antennába, akkor azonnal világítani fog!

Ha a lítium elemet – a tűs végénél – beledugjuk az antennába, akkor azonnal világítani fog!

Egy darab lítium elem aktív – világító – ideje etc. 90 óra a YAD gyári katalógus szerint, és ez minden tekintetben toronymagasan felülmúlja az évekkel ezelőtti, korábbi típusokat. Mivel az úszós szettben 2 darab lítium elemet kapunk alapból, ezért 180 óra éjszakai wagglerezéshez kapunk fényt az úszónktól. Az úszótest és az antenna rögzítésére pedig egyszerű, és megbízható műszaki megoldást talált a YAD.
Mivel az úszós szettben 2 darab lítium elemet kapunk alapból, ezért 180 óra éjszakai wagglerezéshez kapunk fényt az úszónktól. Ez több, mint 22 nap folyamatos éjszakai peca!

Mivel az úszós szettben 2 darab lítium elemet kapunk alapból, ezért 180 óra éjszakai wagglerezéshez kapunk fényt az úszónktól. Ez több, mint 22 folyamatos éjszakai peca!

Most pedig jöjjön egy kis matematika! Ha este fél 9-től, másnap hajnalig, kb. fél 5-ig folyamatosan használjuk világító úszónkat, akkor etc. 8 órás igénybevételt „vállaltunk be” – ehhez azért minimum két jó kávé is kell azért! Ha ezt vesszük alapul – és kihasználjuk az úszós szett mindkét lítium elemének erejét -, akkor több, mint 22 éjszakára elegendő a muníció. Ez jóval több lehetőség, mint ami az átlag magyar horgásznak kijut évente.

És végül hogyan sikerült az első lítium LED-es waggler úszós pecám? A tapasztalatokról és a fogásokról hamarosan beszámolok!

 

Teszt-2: YAD – Világító, lítium LED-es waggler úszó – “Te vagy a fény az éjszakában…” – P.Mobil

A legforróbbnak beharangozott augusztusi nap éjszakájára terveztem a YAD világító úszó éles tesztjét. Szó mi szó, igazat jósoltak a meteorológusok! A kora esti 6 órai érkezéskor még lazán 38 fok volt, fel is tankoltam hideg ásványvízzel bőven az Aranypikkely horgásztó halőrházánál. A kiszemelt hely felé tartva alig tudtam tartani az autó „cammogó” menetsebességét. Már alig vártam, hogy mit „villant” a YAD lítium LED-es waggler úszó!  ( www.ehorgasz.hu )

Már alig vártam, hogy mit „villant” a YAD lítium LED-es waggler úszó!

Már alig vártam, hogy mit „villant” a YAD lítium LED-es waggler úszó!

Igazából slider ez a waggler, hiszen az úszón lévő gramm jelölés teljes mennyiségét az úszón kívülre, a főzsinórra kell helyezni. Mivel a horgásztó elég mély – 5-6 méter – így ez az ólmozás gyors süllyedést is eredményez. Jól jöhet a felszíni, és a vízközeli apróbb halak elkerüléséhez.

Csemege kukoricát csúzliztam koncentráltan egy helyre, meghorgászható távolságra

Csemege kukoricát csúzliztam koncentráltan egy helyre, meghorgászható távolságra

Nem szerettem volna nagyobb etetőanyag gombócokkal „megsorozni” a pályát, és annak hangos csobogásával elriasztani a halakat, hanem – kedvencemet -, csemege kukoricát csúzliztam koncentráltan egy helyre, meghorgászható távolságra. Azért ment néhány adag távolabbra, és közelebbre is.

Őszintén szólva nem voltam elragadtatva a 6g-os úszóm végében „figyegő” - alaptartozékként járó – forgókapocstól. No nem baj, majd teszünk bele egy kisebbet!

Őszintén szólva nem voltam elragadtatva a 6g-os úszóm végében „figyegő” – alaptartozékként járó – forgókapocstól. No nem baj, majd teszünk bele egy kisebbet!

A szerelés nemes „művészete” következhetett végre, hiszen itt dőlhet el minden, mint tudjuk. Őszintén szólva nem voltam elragadtatva a 6g-os úszóm végében „figyegő” – alaptartozékként járó – forgókapocstól. No nem baj, majd teszünk bele egy kisebbet! – majd került-fordult egy osztott súlyos ólmozás is. Kissé konzervatív matches vagyok, és ezért ragaszkodom az általam megbízhatónak tartott damylos ütköztetéshez. Mivel a 3,3 méteres ANTRAX Carp-Match botomon normál – azaz kicsi belső átmérőjű – matchgyűrűk vannak, ezért 0,14-es zsinórból kötöttem ütközőt.

Természetesen a világító úszót alap - „vak” - állapotában – kezdtem használni, hiszen még volt elég fény

Természetesen a világító úszót alap – „vak” – állapotában – kezdtem használni, hiszen még volt elég fény

Természetesen a világító úszót alap – „vak” – állapotában – kezdtem használni, hiszen még volt elég fény. Az időbeosztással elégedett voltam, hiszen sikerült felmérni napvilágnál a terepet. Végre jöhet az első bedobás! Ahogy vártam, a bőséges ólmozás miatt könnyedén beröppent az etetett hely közepére a szerelék.

 Kíváncsi voltam, hogy normál használat mellett hogyan viselkedik a LED-es waggler

Kíváncsi voltam, hogy normál használat mellett hogyan viselkedik a LED-es waggler

Azért a biztonság kedvéért – és persze a pontos ereszték beállítás miatt – még dobtam párat. Kíváncsi voltam, hogy normál használat mellett hogyan viselkedik a LED-es waggler. Elmondhatom, hogy jól láttam rajta a kapásokat, szépen mozgott, bár az első kárászok az átlagostól finomabban „jelentkeztek”.

Elmondhatom, hogy jól láttam rajta a kapásokat, szépen mozgott, bár az első kárászok az átlagostól finomabban „jelentkeztek”

Elmondhatom, hogy jól láttam rajta a kapásokat, szépen mozgott, bár az első kárászok az átlagostól finomabban „jelentkeztek”

Lassan alkonyodott, és hosszúra kezdtek nyúlni az árnyékok. Még nagyon jól láttam az antennát, de már türelmetlen voltam, ezért két mozdulattal „beélesítettem” az úszót.

Még nagyon jól láttam az antennát, de már türelmetlen voltam, ezért két mozdulattal „beélesítettem” az úszót

Még nagyon jól láttam az antennát, de már türelmetlen voltam, ezért két mozdulattal „beélesítettem” az úszót – 1

Még nagyon jól láttam az antennát, de már türelmetlen voltam, ezért két mozdulattal „beélesítettem” az úszót - 2

Még nagyon jól láttam az antennát, de már türelmetlen voltam, ezért két mozdulattal „beélesítettem” az úszót – 2

A becsobbanása után szépen beállt, de láthatóság szempontjából nem láttam pozitív változást. Az alkonyi fényben a víz fodrozódásában egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy jobban látnám. Hamarosan csalódottság lett rajtam úrrá, mert valami erősebbet, jobbat vártam! Közben kicsit erősödött az oldalszél, így nemhogy könnyebben, de egyre nehezebben láttam. Na, itt az ideje egy kis csúzlizásnak! – gondoltam, de ahogy a szerszám után nyúltam, kapásom volt.

Hamarosan csalódottság lett rajtam úrrá, mert valami erősebbet, jobbat vártam! Közben kicsit erősödött az oldalszél, így nemhogy könnyebben, de egyre nehezebben láttam

Hamarosan csalódottság lett rajtam úrrá, mert valami erősebbet, jobbat vártam! Közben kicsit erősödött az oldalszél, így nemhogy könnyebben, de egyre nehezebben láttam

A finom ráemelés után kellemes ellenállás jelentkezett, majd egy negyedórás fárasztás.Mivel a pikkelyesre figyeltem, szinte észrevétlenül elfogyott a fény is, így még a merítés előtt ért a szó szerinti megvilágosodás a LED-es úszóval kapcsolatban!

Mivel a pikkelyesre figyeltem, szinte észrevétlenül elfogyott a fény is, így még a merítés előtt ért a szó szerinti megvilágosodás a LED-es úszóval kapcsolatban!

Mivel a pikkelyesre figyeltem, szinte észrevétlenül elfogyott a fény is, így még a merítés előtt ért a szó szerinti megvilágosodás a LED-es úszóval kapcsolatban!

Az egyre csökkenő fényben szinte ragyogott az antennája, és ez az egész pecát egy színes élménnyé változtatta. Ide-oda ugrált a figyelmem a ponty, és a világító úszó között, de azért végül sikerült a merítés, és matracra került halam.

Az egyre csökkenő fényben szinte ragyogott az antennája, és ez az egész pecát egy színes élménnyé változtatta

Az egyre csökkenő fényben szinte ragyogott az antennája, és ez az egész pecát egy színes élménnyé változtatta

A fotózáskor már kevés volt a természetes fény és ez igazán kiemelte a LED-es úszó színeit. Teszt ide vagy oda, azért nem sokáig volt szárazon a szép pikkelyes, mivel óvatosan visszaengedtem éltető elemébe.

A fotózáskor már kevés volt a természetes fény és ez igazán kiemelte a LED-es úszó színeit

A fotózáskor már kevés volt a természetes fény és ez igazán kiemelte a LED-es úszó színeit

Közben szépen teljesen besötétedett, így a csalizást követő bedobás után már teljes pompájában „virított” a waggler/slider

Közben szépen teljesen besötétedett, így a csalizást követő bedobás után már teljes pompájában „virított” a waggler/slider-1

Közben szépen teljesen besötétedett, így a csalizást követő bedobás után már teljes pompájában „virított” a waggler/slider-2

Közben szépen teljesen besötétedett, így a csalizást követő bedobás után már teljes pompájában „virított” a waggler/slider-2

Közben szépen teljesen besötétedett, így a csalizást követő bedobás után már teljes pompájában „virított” a waggler/slider. Matchbot a kézben, pontyom a tóban, jöttek a gondolatok:

1.- Nem feltétlenül kell idejekorán a kukába hajítani a LED-es úszót!

2.- Mivel ez egy világító úszó, tehát szüksége van a sötétségre!

3.- Legyünk vele türelmesek és várjuk meg a sötétséget!

4.- Ha betartjuk az első három szabályt, akkor 100%-ig élvezhetjük a YAD lítium LED-es világító úszó előnyeit!

5.- Valóban könnyű a szét-, és az összeszerelése.

6.- Jól bírja a dobálást, vízre érkezést, nem esik szét az úszótest és az antenna a rögzítésnél.

7.- Rendkívül jól látni! Még extrém távolságból is! Ezt azért merem kijelenteni, mert 10 óra felé volt egy nagyobb „érdeklődő”, ami rögtön a bevágás után lehúzott 60-80 méter zsinórt. Majd szépen bejárta jobbról-balra a területet, de a világító úszó jóvoltából végig pontosan láttam, hogy hol van, merre jár. Sajnos a hal a végén lemaradt, kiakadt a horgom, de ez nem vette el a kedvemet a további éjszakai matchezéstől.

Már a harmadik éjszakai wagglerezésen is túl vagyok. Több lehetőséget kaptam a horgászatra, a matchezésre – még ha néha csak egy pár órára van is lehetőségem

Már a harmadik éjszakai wagglerezésen is túl vagyok. Több lehetőséget kaptam a horgászatra, a matchezésre – még ha néha csak egy pár órára van is lehetőségem

Elfogytak a számok, és a pontok, de a lényeg az, hogy most már a harmadik éjszakai wagglerezésen is túl vagyok. Több lehetőséget kaptam a horgászatra, a matchezésre – még ha néha csak egy pár órára van is lehetőségem.

Az úszó szépen „muzsikál”, ugyan azzal a lítium elemmel, amit még az első alkalommal „kezdtem meg”

Az úszó szépen „muzsikál”, ugyan azzal a lítium elemmel, amit még az első alkalommal „kezdtem meg”

Az úszó szépen „muzsikál”, ugyan azzal a lítium elemmel, amit még az első alkalommal „kezdtem meg”. Használatával megbízhatóan látom a sötétben (!) a feltolós, oldalazós, és elhúzós kapásokat.

És még valami! A nappali hőség után fantasztikus az esti, éjszakai lágy szellő, a csillagos ég, a horgásztársak történetei

És még valami! A nappali hőség után fantasztikus az esti, éjszakai lágy szellő, a csillagos ég, a horgásztársak történetei

És még valami! A nappali hőség után fantasztikus az esti, éjszakai lágy szellő, a csillagos ég, a horgásztársak történetei.

 

Írjon vélemény

Értékelés: Rossz
Írja be az ellenőrző kódot:

Akciós termékek